Item type |
学術雑誌論文 / Journal Article(1) |
公開日 |
2011-01-05 |
タイトル |
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タイトル |
製粉方法の異なる米粉の特性と製パン性の関係 |
言語 |
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言語 |
eng |
DOI |
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関連タイプ |
isIdenticalTo |
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関連識別子 |
https://doi.org/10.24514/00002859 |
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関連名称 |
10.24514/00002859 |
キーワード |
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主題 |
粉, rice flour, パン, bread, 損傷デンプン, damaged starch, 平均粒径, mean particle size |
資源タイプ |
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資源 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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タイプ |
journal article |
その他(別言語等)のタイトル |
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その他のタイトル |
Breads made from rice flours prepared by different milling methods |
著者 |
與座, 宏一
松木, 順子
岡留, 博司
岡部, 繭子
鈴木, 啓太郎
奥西, 智哉
北村, 義明
堀金, 彰
山田, 純代
松倉, 潮
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出版者 |
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出版者 |
農業・食品産業技術総合研究機構食品総合研究所 |
引用 |
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内容記述 |
食品総合研究所研究報告. 74:37-44 (2010) |
書誌情報 |
食品総合研究所研究報告
巻 74,
p. 37-44,
発行日 2010-03-10
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抄録 |
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内容記述 |
Ten kinds of rice flours were prepared by several milling methods including hammer mill, pin mill and blade mill. The rice flours were mixed with vital gluten (8:2) and used for bread making. Mean particle size of the rice flours ranged from 40.9 μm to 407.2 μm and damaged starch content from 6.1% to 27.1%. Specific volume of the breads ranged from1.98 mL/g to 3.82 mL/g. Correlation of rice flour properties and bread qualities were analyzed. Negative correlation was found between amount of damaged starch and specific volume (r=−0.670, p<0.05). Mean particle size of the flour was not correlated with specific volume. |
資源タイプ(コンテンツの種類) |
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内容記述 |
Article |
ISSN |
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収録物識別子タイプ |
PISSN |
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収録物識別子 |
0301-9780 |
書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00117854 |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |