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  1. 070 農学部, 大学院農学研究科
  2. 0702 紀要 ・刊行物
  3. 07021 信州大学農学部紀要
  4. Vol. 34

Quantitative Analysis of Capsaicinoid in Chili Pepper (Capsicum sp.) by High Performance Liquid Chromatograpy : Operating Condition, Sampling and Sample Preparation

http://hdl.handle.net/10091/891
http://hdl.handle.net/10091/891
989c87a2-61be-4161-ba29-27ec8bb99fb2
名前 / ファイル ライセンス アクション
v34n02_06.pdf v34n02_06.pdf (287.1 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2008-01-15
タイトル
タイトル Quantitative Analysis of Capsaicinoid in Chili Pepper (Capsicum sp.) by High Performance Liquid Chromatograpy : Operating Condition, Sampling and Sample Preparation
言語
言語 eng
キーワード
主題 Capsicum, chili pepper, capsaicinoid, HPLC analysis, metaxenia
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル トウガラシの辛味成分のHPLC分析法と試料調製法
言語 ja
著者 Minami, M

× Minami, M

Minami, M

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Matsushima, K

× Matsushima, K

Matsushima, K

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Ujihara, A

× Ujihara, A

Ujihara, A

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信州大学研究者総覧へのリンク
氏名 Matsushima, K
URL http://soar-rd.shinshu-u.ac.jp/profile/ja.uayFPUkh.html
出版者
出版者 信州大学農学部
引用
内容記述 信州大学農学部紀要. 34(2): 97-102 (1998)
書誌情報 信州大学農学部紀要

巻 34, 号 2, p. 97-102, 発行日 1998-03-23
抄録
内容記述 The feature of chili pepper (Capsicum sp.) is its peculiar pungency, whose principle is called capsaicinoid. In the breeding of chili pepper, quantitative determination of capsaicinoid content is indispensable. To establish a quantitative analysis method of capsaicinoid using high performance liquid chromatography (HPLC), method of sample preparation and capsaicinoid extraction and the operating condition for the analysis were examined. Sampling method of fruits for the analysis was discussed in consideration of the variation among fruits. In genetically homogeneous variety such as commercial varieties, randomly collected bulk samples of 10 fruits is thought to be enough for the analysis with about 5 % of coefficient of variation. Metaxenia, the effect of pollen genotype on capsaicinoid content, was not observed, so it is concluded that open pollinated fruits can be used as the sample for quantitative determination of capsaicinoid.
資源タイプ(コンテンツの種類)
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0583-0621
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00121352
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2021-03-01 07:20:57.284907
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Cite as

Minami, M, Matsushima, K, Ujihara, A, 1998, Quantitative Analysis of Capsaicinoid in Chili Pepper (Capsicum sp.) by High Performance Liquid Chromatograpy : Operating Condition, Sampling and Sample Preparation: 信州大学農学部, 97–102 p.

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