Item type |
学術雑誌論文 / Journal Article(1) |
公開日 |
2007-12-28 |
タイトル |
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タイトル |
Synthesis of Aldoxime Derivatives and Taste Evaluation, Part II |
言語 |
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言語 |
eng |
キーワード |
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主題 |
sweetener, Perillartine, peptide, aldoxime |
資源タイプ |
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資源 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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タイプ |
journal article |
その他(別言語等)のタイトル |
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その他のタイトル |
アルドキシム誘導体の合成とその呈味第2報 |
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言語 |
ja |
著者 |
Kawakami, A
Kayahara, H
Okutani, Y
Tadasa, K
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出版者 |
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出版者 |
信州大学農学部 |
引用 |
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内容記述 |
信州大学農学部紀要. 30(1): 33-40 (1993) |
書誌情報 |
信州大学農学部紀要
巻 30,
号 1,
p. 33-40,
発行日 1993-07-30
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抄録 |
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内容記述 |
The sweet taste evaluation of peptide aldoximes was investigated. Many derivatives were synthesized by introducing aldoxime group into the carboxyl terminal of amino acids or peptides. N-substituted hydrophobic amino acid or N-substituted aminoacyl-glycine were used as the materials to replace the terpenoid backbone of perillartine. On sensory evaluation, some of these derivatives exhibited sweetness. The maximum sweetness was found in compounds with Z-aminoacyl aldoximes. Sweetness is subjective and dependent upon a number of factors such as steric hindrance of N-protecting groups, solubility in water, concentration of sweetener and other interfering ingredients in the product. |
資源タイプ(コンテンツの種類) |
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0583-0621 |
書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00121352 |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |