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  1. 080 繊維学部
  2. 0801 学術論文

Preparation of hypoallergenic ovalbumin by high-temperature water treatment

http://hdl.handle.net/10091/0002000735
http://hdl.handle.net/10091/0002000735
33096b01-7bcd-46c6-a33d-79761714f7e1
名前 / ファイル ライセンス アクション
bbb85-2442.pdf bbb85-2442.pdf
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2022-03-10
タイトル
タイトル Preparation of hypoallergenic ovalbumin by high-temperature water treatment
言語
言語 eng
DOI
関連タイプ isVersionOf
関連識別子 https://doi.org/10.1093/bbb/zbab171
関連名称 10.1093/bbb/zbab171
キーワード
主題 allergenicity, antigenicity, foam ability, HTW, IgE
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
著者 Okon, Kazunobu

× Okon, Kazunobu

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信州大学研究者総覧へのリンク
氏名 長田, 光正
URL https://soar-rd.shinshu-u.ac.jp/profile/ja.WmLUZFTp.html
出版者
出版者 Oxford University Press
引用
内容記述 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 85(12): 2442–2449 (2021)
書誌情報 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

巻 85, 号 12, p. 2442-2449, 発行日 2021-10-07
抄録
内容記述 The high-temperature water treatment is one of the methods used to reduce the molecular weight of proteins. In this study, in order to establish a practical method for preparing hypoallergenic materials using the high-temperature water treatment, we investigated the effects of processing temperature on the antigenicity and allergenicity of a food allergen. Additionally, the foaming ability of the samples was also evaluated as a function desired in the food industry. We used ovalbumin as a model allergen. As a result, although there was no significant difference among the samples treated with different processing temperatures, all the antigens treated with high-temperature water showed a decrease in antigenicity and allergenicity. In addition, when ovalbumin was treated at a temperature of 130 degrees C or higher, there was a significant improvement in foaming properties. These findings indicate that high-temperature water treatment is a potential strategy for preparing practical hypoallergenic materials.
資源タイプ(コンテンツの種類)
ISSN
収録物識別子タイプ EISSN
収録物識別子 1347-6947
出版タイプ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
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Ver.1 2022-03-09 07:54:07.990274
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Cite as

Okon, Kazunobu, Yoshida, Tadashi, Hattori, Makoto, Matsuda, Hiroshi, Osada, Mitsumasa, 2021, Preparation of hypoallergenic ovalbumin by high-temperature water treatment: Oxford University Press, 2442–2449 p.

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